alicebremberg

Kategori: FRÅGOR & SVAR

SISTA SVAREN FRÃ…N FRÃ…GESTUNDEN

Hur kommer du klä dig i höst? Färger, mönster, stickat, skinn, klack, boot osv?

Mycket mörka färger. Svart, grått och mörkgrönt. Skinn, boots, spets och stickat. Skinnbyxor är prio för mig att hitta just nu :) Är så taggad på hösten. Min favoritårstid klädmässigt. 

Hej Alice! Först och främst måste ja börja med att tacka för en UNDERBAR blogg!! Läser den dagligen hehe. Jag undrar lite vad det kommer att kosta dig ungefär att dela studio med de andra tjejerna? Ingår el, vatten, gas osv? Har själv planer på att bege mig utomlands igen efter ett år som au pair.. Men vill ha lite bättre koll angående priser osv! Fortsätt med det du gör, älskar din blogg :) Kraam!!

Tack så jättemycket :) Ungefär 5000 kr i månaden och då ingår allt men det är ovanligt billigt och lägenheten är väldigt liten (+hyresvärden är oseriös). Vi bor ju i 16e och det är ett av dom dyraste områdena. Jag skulle dock inte rekommendera att boka med airbnb som vi gjorde. Det kan säkert funka jättebra men om något inte funkar så hjälper dom inte tills så mycket. Det är så svårt att få lägenhet och studios i Paris och om jag visste ett bra sätt så skulle jag ha ett bättre boende haha. Lycka till, kram!

Älskar i alla fall utsikten från balkongen

Okej jag kom hem Från Paris igår och jag föll head over heels för staden. Var det så för dig också första gängen? Jag måste tillbaka! Men alltså det var ju förbannat dyrt där, hur bor man om inte vill bo ute vid Disney land typ haha.. Och hur snabbt lär man sig språket? Hur flyttar man dit?

Jaa, jag förstår dig. Ja det är sjukt dyrt tyvärr..Speciellt om man vill bo själv och inte har kontakter. Det lättaste för dig vore nog att dela med några :) Om man inte pratar någon franska alls så tar det nog ett tag att lära sig. Men det beror självklart på hur motiverad man är och hur mycket man pluggar. Jag skulle i så fall rekommendera att gå en intensivkurs och verkligen bara försöka lära känna fransmän, lyssna på fransk musik, läsa franska tidningar och isolera sig från svenskan så mycket det går. Men det är svårt!

 

Kan du "presentera" nyttiga restauranger/ caféer? Kanske ställen där man kan köpa nyttiga livsmedel att ta med sig hem. Alltså lite vart man borde gå ifall man försöker vara hälsosam, tänker typ goda sallader eller smoothies och juicer! :D Sen ska man SÅKLART unna sig det goda Paris har att erbjuda men tycker det är både kul och gott med nyttigare alternativ!

Jag skulle själv vilja ha tips på lite nyttiga caféer och restauranger haha för det finns inte så många.. Smoothies och juicebarer har inte alls slagit igenom här, tyvärr.. Dom enda lite mer nyttiga caféerna som jag känner till är Le Pain Quotidien och Rose Bakery. Finns på lite olika ställen i Paris, googla :) Enklare salladsbarer finns lite överallt, finns en som heter Exki. Håller tummarna för att det kommer lite juicebarer för saknar verkligen det :)

Mataffär har jag tyvärr inte heller så bra koll på men finns en kedja som heter Naturalia, ganska dyrt men det är ju tyvärr ofta det när det är lite nyttigare. 

Le Pain Quotidiens fantastiska brunch <3

Rose Bakery

Hej Alice! Jag har tidigare bott i Paris, men då medan jag gick i skolan så då bodde jag i värdfamilj och senare i en ministudio medan jag jobbade där. Undrar hur du hittade lägenheten du bor i nu? Om du inte kände de andra tejerna tidigare (vilket jag fått intrycket av, men kanske har fel), hur kom ni i kontakt med varandra? Jag kommer ner i februari igen (äntligen, kan knappt bärga mig!!!) och stannar i ett år så måste få tag på en bostad så det är därför jag ställer de här frågorna. Tack för en fin blogg, läser en massa Paris-bloggar och din är en mina favoriter :)

Hej, tack så jättemycket :) Vi hittade lägenheten via airbnb men dock så är hyresvärden inte seriös och jag har nu i efterhand hört dåliga saker om den sidan..(kolla vad jag skrev ovan) Jag vet folk som har hittat bra lägenheter där men det är inte så säkert så jag kan tyvärr inte rekommendera det. Håll koll på Svenskar i Paris på fb, jag hittade tjejerna där :) Annars kan du gå via en agency men då får man vara beredd på att betala minst en månadshyra till agencyn men det kan nog vara värt om boendet är bra. Kolla på typ seloger.fr och sen PAP, ring, maila på det du hittar och försök gå på visningar. Här är en blogg som hjälpte mig när jag letade. Lycka till, kram!

 

Vart ska du jobb med i Paris? Berätta mer om din pojkvän, hur gammal, var kommer han ifrån?

Skulle jobbat i en butik men jag vet inte hur mycket det blir så jag kommer att vara barnvakt lite i veckorna. Ca två eftermiddagar i veckan så kommer jag att vara barnvakt till en svensk familj här i Paris. Jag älskar barn men jag tyckte att au-pair var för många timmar så detta känns bättre :) Vi är inte tillsammans längre och jag vill helst inte prata om det.

 

Vart studerar du? Jobbar du någonstans? Har du några franska vänner? Är det lätt att få vänner i Paris? Så många frågor, jag vet. Je suis désolé!

Jag ska börja på Sorbonne om två veckor! Jag jobbar inte just nu men ska vara barnvakt lite åt en svensk familj. Jaa det har jag. Vänner är lätt att få, dock är det lättare att få svenska vänner än franska tycker jag. Svenskar drar sig ofta till varandra och många som åker hit själva är väldigt öppna och intresserade av att skaffa nya vänner. ”Alla” mina franska vänner har jag träffat när jag gått ut så det är väl ett tips.

 

Kan du ge tips på paris bloggar? Helst svenskar? Vem är din kille? (typ ålder, jobb/plugg, hur ni träffades, när ni blev tillsammans osv) Pratar ni franska med varandra eller engelska?

Åh jag har tyvärr inte så många tips.. Dom bloggarna jag läser som bor i Paris är Rebecca som är au-pair i min förra familj och Amanda Louise. Annars har jag inte så bra koll..Vi är som sagt inte tillsammans längre, vi pratade både engelska och franska :)

SVAR FRÃ…N FRÃ…GESTUNDEN DEL 1

När du flyttade till Paris, kunde du franska då? Älskar Paris och skulle så gärna vilja bo där, men kan ju inte franska.. (haha). Älskar din blogg!

Tack så mycket :) Ja jag hade läst franska till steg 6 i gymnasiet så jag kunde ganska bra franska. Dock så trodde jag att jag var mycket bättre än vad jag faktiskt var haha. Var väldigt jobbigt första tiden med språket. Det är ju stor skillnad på att plugga franska i skolan och att faktiska bo här nere och prata det. Dock så kan man klara sig i Paris utan att prata franska, vet flera som bara pratar engelska och det funkar även om det nog är lite jobbigt ibland.

Du skrev i ditt förra inlägg att du umgåtts med din kille, så; har du skaffat pojkvän!? :D 

Jaa det har jag :)

Är det dyrt att bo i paris ? Hur mycket skulle du säga att man behöver ha med sig då man flyttar?

Jaa alltså boende är väldigt dyrt men annars så tycker inte jag att det är mycket dyrare än i Sverige. Det beror självklart på vad man gör men jag tycker inte att restauranger, fika osv är dyrare än i Sverige. Jag skulle nog säga att den största skillnaden är shoppingen då det finns mer utbud av kedjor (typ Bikbok, Gina Tricot, osv) och billigare märken i Sverige än i Paris. Här är det mesta som ser bra ut ganska dyrt och nästan alla bär märkeskläder. Jag hade knappt med mig några sparade pengar alls när jag flyttade hehe..men skulle verkligen rekommendera att ha det. Det är svårt att säga hur mycket för det beror ju helt på vad man spenderar pengar på och om man är bra på att spara :)

Hur gjorde du när du fick tack på lägenhet? Är det agenturer man vänder sig till eller är det via sidor på internet? Berätta gärna mer :) Såg även att du ska plugga franska på Sorbonne, så roligt! Hur är det när man pluggar där? Är det avgifter? Hur ansöker man? Hur lång är en kurs och finns det olika svårighetsgrader? Flyttar nog till Paris i Mars så vore bra att veta då jag tänkt plugga :)

Jag bokade lägenheten vid Airbnb, det är egentligen till för semesterlägenheter men vissa lägenheter funkar att boka under längre tid :)    Jag kollade på olika agenturer innan men tyckte att dom tog ut alldeles för mycket i avgift för att det skulle vara värt. Jag mailade på många annonser och tog kontakt med agenturer men fick inte något svar..Jag har fått uppfattningen av att det är ganska svårt att hitta lägenhet i Paris när man är i Sverige. Om man vill ha ett riktigt hyreskontrakt är det bättre att befinna sig på plats och gå på olika visningar. Dock verkar det svårt om man inte har kontakter. Man måste även ha med sig en dossier med olika papper men har inte så bra koll på exakt vad, googla!

På Sorbonne så finns det olika kurser. Jag kommer att läsa en från oktober till januari som är på 20 timmar i veckan men det finns veckokurser, månadskurser och allt möjligt. Sorbonne har en avgift för sina kurser ja men om man läser 20 timmar per vecka så kan man få CSN. Man ansöker via hemsidan eller på plats. Om man ansöker via hemsidan så måste man ändå gå till skolan för att göra ett muntligt/skriftligt test så att man kan placeras i rätt nivå. Det finns alltså olika svårighetsgrader :)

Är det bästa alternativet att åka dit och jobba som au pair, i alla fall den första tiden? Egentligen är det inte något jag vill göra (flyttar till Paris i januari) men det verkar "säkrare" än att skaffa boende och jobb på något annat sätt... Har du annars något tips på hur man skulle kunna skaffa ett jobb där, vart man vänder sig?

För mig så var det ett väldigt bra alternativ men det beror helt på hur man är som person. Alla passar inte som au-pair och det beror mycket på hur man klickar med familjen. Jag tyckte att det funkade jättebra eftersom att allt ”ingick” och jag trivdes väldigt bra med min familj och mitt boende. Annars så verkar det inte vara så svårt att skaffa jobb i Paris om du pratar lite franska, lämna ut CV på restauranger och butiker så tror jag att du kommer få något. Dom flesta svenskar verkar få jobb nästan direkt. Det svåraste är väl boendet men man kan alltid dela! Kolla in facebookgruppen ”Svenskar i Paris” där finns lägenhetsannonser och massor av tips :)

 

Jag går i åttan och läser spanska nu, men hade dock önskat att jag valt franska då jag gärna vill flytta till Paris senare, kanske som au pair. Tror du att det räcker att jag läser franska på gymnasiet?

Jaa absolut! Om du läser på gymnasiet så kommer du få en bra grund och annars så kan du vara hos en familj där barnen pratar engelska. Många familjer vill ha au-pairer som pratar engelska så det borde inte vara något problem :)

 

Hur skulle du beskriva franska killar jämfört med svenska? Att de är romantiska, är det bara en myt? Hur träffade du din kille? 2. Vad tror du att du gör i livet om fem år? 3. Vilka är dina favoritresmål i världen? (Där du alltså varit, förutom Paris ;) ) 4. Vem tycker du är världens snyggaste människa, både kvinna och man? 5. Vad tränar du för något när du tränar? 6. Hur var du när du var liten och vad brukade du göra

1. Det är svårt att generalisera alla men vad jag har upplevt så är det mer traditionellt/konservativt här och inte lika ”jämställt” som i Sverige. Jag skulle inte säga att det är mycket mer romantiskt men mycket att tjejen får bestämma vad man ska göra, inte ska betala, osv..        Killarna ”passar upp” på tjejerna mer än i Sverige. Sen kan man ju tycka vad man vill om det men jag föredrar hur det är här jämfört med Sverige. Killarna känns även mer ärliga. Man säger vad man känner och man spelar inga ”spel”. Alltså typ väntar timmar med att svara osv..Upplever att det är så i Sverige ganska ofta. Sen kan man självklart inte döma alla utan självklart finns det killar som är annorlunda både i Sverige och Frankrike :) Jag träffade min kille på klubben 79 haha.

2. Hehe jag har faktiskt ingen aning, antagligen precis klar med min utbildning? Vill gärna börja plugga efter jul eller nästa höst :)

3. Oj va svårt! Älskar Italien för den fantastiska maten och språket. Sen älskade jag New York och Los Angeles, skulle verkligen vilja åka tillbaka. Sen självklart södra Frankrike, Cannes och nice :)

4. Haha man..typ Jude Law? Och kvinna måste nog bli Mila Kunis!

5. Hehe just nu tränar jag inget (ska snart börja) men innan det så körde jag olika pass från youtube. Tänkte skriva in mig på ett gym här i Paris snart :)

6. Svårt att veta exakt vad du menar med ”liten” men fram tills jag var runt 12 så var jag ganska busig och älskade att sjunga och dansa.          I högstadiet så var jag ganska blyg. Eller inte blyg men ganska reserverad. Pratade inte så mycket med folk jag inte kände och gillade aldrig högstadiet och stämningen där. 

Los Angeles 2010.

Alla säger ju att franska är ett så sådant svårt språk att lära sig. Känns ju nästan omöjligt. Men vad tycker du? Självklart är det olika för alla men skulle vara kul att höra din åsikt :)

Ja jag tycker att franska är jättesvårt! Känns som att det alltid kommer nya grejer att lära sig..Det är inte omöjligt men ibland känns det faktiskt så. Dock så blir det lättare hela tiden men det är verkligen ett språk som kräver att man pluggar mycket och lägger ner mycket tid och energi.

Hur många läsare har du på bloggen o tjänar du pengar på den?

Ca 1800 läsare/vecka. Tjänar lite pengar på den men inte mycket :)

Förresten, är det svårt att få ett jobb om man inte kan prata franska så bra men ändå förstår helt okej?

Jag har ingen erfarenhet av det men vad jag har hört så borde det gå att hitta jobb men självklart är det lättare ju mer franska du kan. Ett tips är att söka på restauranger där det är mycket turister som pratar engelska.

 

hur redigerar du dina bilder? hur kommer det sig att du bor i Paris? älskar din blogg. kika gärna in på min blogg, kram

Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS5. Jag använder nästan bara kurvor och drar ofta bara lite i kontrast, höjer ljusstyrkan och ibland drar i någon färgkurva. 

Jag flyttade till Paris förra året för att jag alltid älskat Paris och velat bo här. Förra året jobbade jag som au-pair och pluggade franska. Nu så ska jag bara plugga franska och jobba extra i en klädbutik. Tack så mycket, kram :) 

 


Resten av svaren kommer nästa vecka, puss <3

FRÃ…GESTUND

Har fått mycket frågor om att jag flyttat tillbaka till Paris så tänkte ha en liten frågestund. Fråga om min flytt eller vad som helst så svarar jag om en vecka ungefär :) 

SVAR DEL 2

Bästa/värsta med att bo i Paris? 
Allt är bäst men en sak är att allt är så lätt. Man lever verkligen i nuet här, man kan göra vad som helst när man vill. Vill man gå ut en måndag kan man göra det, det är alltid folk ute och det finns alltid saker att göra. Det värsta  måste nog vara språket. Även om det oftast inte är något problem att göra sig förstådd så pratar jag ju mycket sämre än alla som bor här, känner mig alltid lite i underläge. 
 
 
Har du några tips om man som ung tjej/kille vill flytta Paris? 
Jag tycker att au pair kan vara en bra början eftersom man får både jobb, boende och mycket fritid. Men man kan också åka ner, hyra lägenhet och söka egna jobb eller plugga, vet flera som gjort så. Dock är det lite svårare när man måste fixa allt själv eftersom allt är lite krångligt i Frankrike (t,ex skaffa bankkonto). Men det går absolut! 

Kan du inte göra ett typ "ett foto i timmen"-inlägg om en rätt typisk Parisdag? :) 
Joo det kan jag :)
 
Berätta om en konstig utgång! Kram
Oj va svårt! Det här va nog den svåraste frågan för alla utgångar är konstiga haha. Men typ, när jag och en kille kastade drinkar på varandra på Laroy, när jag var på Josefina, blev sjuk och sen hamnade på sjukhus (mitt ben), när jag och Jossan tog en skitdyr taxi till Täby för en hemmafest men sen åkte hem direkt, när bartendern på Berns säger att han såg mig på en konsert för 5 år sen, när vi pratade med en kille i en timme vars högsta dröm var att stänga ner Dressman, när jag hade efterfest med Bill, när vi snodde en jättestor mjukisspindel på Laroy som vi tog med till White Room, när vi träffade en konstig ryss på Berns, när jag sov på en madrass på en balkong, när jag var i Nice men vi träffade en kille som bjöd med oss till Monaco, när vi såg Justin Beiber på Rose. Låter inte så konstigt men ALLA utgångar är så jävla konstiga och roliga. Älskar det
 
På Tures innan en utgång i vintras!
 
Har du en bucketlistI såna fall, kan du dela med dig av några punkter som står på den? 
Nej tyvärr det har jag inte..
 
Jag ska till Paris snart men har hört att det är jättesvårt att komma in på nattklubbarna där. Har du några tips?
Som jag nämnt tidigare så finns det jättemånga klubbar här och det finns ställen där alla kommer in! Om man vill till dom populäraste klubbarna så är det tyvärr utseendet som spelar störst roll. Det är väldigt ytligt här, mycket mer ytligt än i Sverige. Vakterna kan neka vissa personer i sällskapet pga klädsel eller utseende, vilket jag aldrig varit med om i Stockholm. Ett tips (om man typ inte är modell..) är att vara ganska finklädd, klackar och kanske klänning. Det är lättare för tjejer att komma in än för killar. Lycka till :)

Säg en outfit som du skulle kunna bära alla dagar i veckan? 
Det här! Älskar den kjolen och skulle kunna ha den varje dag. Jag föredrar nästan alltid att ha strumpbyxor med kjol/klänning istället för jeans :)
 
Vilka bloggar läser du?
Vääldigt många, min favoritblogg är Michaela Fornis, älskar hennes texter. Generellt så gillar jag bloggar som är en blandning av fina bilder, mode och vardag :) Här är några favoriter (klicka på bilden för att komma till bloggen): 
    
   
 
Vad tycker du om franska kurserna du går? Tror du att det är smart att plugga franska medan man bor där eller lär man sig bäst på annat sätt? 
Jag tycker dom är bra, nu har det blivit ganska svårt men det kan bero på att jag inte pluggar så mycket..Jag tror att det är väldigt smart att plugga franska när man är här. Om man inte tar lektioner så kan man plugga själv (typ 1 tim per dag).  Man lär sig väldigt mycket av att bara vara här men jag tror man lär sig mycket snabbare om man pluggar också. 
 
Topp 5 tv-serier att se för att överleva denna grå höst? 
Älskar serier
1. Lost, Sex And The City
2. Prison Break
3. Breaking Bad
4. OC, Gossip Girl
5. Girls
 

SVAR DEL 1

 
Hur vill du att ditt liv ser ut om sju år?
Svår fråga men ser mig helst bo i någon stor stad, förhoppningsvis Paris! Svårt att säga vad jag gör då jag inte är helt 100 på vad jag vill plugga, men antingen juridik eller något inom media (kanske reklam). 
 
Hur var din gymnasietid? Vart gick du och var du nöjd? 
Min gymnasietid var jättebra! Jag gick en fotolinje på Kungstensgymnasiet i Stockholm. Vi var en väldigt liten klass med mest tjejer och 4 killar, vi hade inte så bra sammanhållning i början men tyckte den blev mycket bättre sista året. Vi var 7 stycken tjejer som umgicks väldigt mycket från 1an till 3an som fortfarande har kontakt så det är kul! Tyckte väldigt mycket om min skola och lärarna, skulle nog inte kunnat tänka mig att gå någon annan skola. Sen var det väldigt kul att ha foto och träffa folk som också är intresserade! 
 
Min klass på studenten!
 
Planerar du att plugga vidare efter Paris och isf vad? :)
Ja jag kommer börja plugga antingen nästa höst eller vår! Som jag skrev tidigare så vet jag inte riktigt men står mellan juridik och reklam!
 
Hur har det gått med ditt ben sen operationen? Läste om bakterien du hade (och såg ett avsnitt av Grey's anatomy när de pratade om den, hehe) och den verkar ju vara sjukt farlig? Hade du en himla tur, eller vad hände? Hoppas att du mår bra nu! Kram
Det har gått bra! Har ju två ärr på benet sen operationen och just nu har jag som plåster ovanpå för att ärren ska bli fina. Kommer antaligen att slipa ner/fixa till ärren senare men man måste vänta 1-2 år..Det känns lite jobbigt för jag älskar verkligen att vara barbent på sommaren men ska försöka att inte fokusera på ärren och vara det ändå. Det är väldigt farligt och jag hade väldigt tur som bara fick några ärr. Dom kom på vad det var relativt tidigt och kunde operera direkt, det var därför det gick så "bra" :) kram!
 
Festar du något i Paris? vilka klubbar är bäst?
Ja det gör jag! Det finns verkligen huur mycket klubbar som helst här så vågar inte uttala mig om vilka som är "bäst" eftersom jag inte testat allting. Jag tycker det är jättekul att festa på dom "finare" klubbarna i Paris som Matignon, 79, Titty Twister och Raspoutine men tycker även det är kul att bara hänga på barer. Älskar att dricka champagne och dansa med modeller men tycker också om att dricka billigt vin på barer. Vill helst inte fastna i något av det för mycket utan blanda lite!
 
Blir så inspirerad av att du alltid gör saker. Söker du mycket information om saker man kan göra/se? Och hur går det med din Paris-guide? :-)
Åh va kul! Jaa det gör jag, mest på bloggar men också i guideböcker. Jag tycker att det är mycket roligare att gå till cafeer/restauranger som man vet är bra och som är lite speciella. Jag tänkte göra den i jul då jag varit här i ett halvår och vet lite mer :)
 
Vad har du för kamera och vad för objektiv? Vilket program redigerar du dina bilder i? 
Jag har en Nikon d90 och fotar nästan alltid med mitt 35mms objektiv, redigerar bilderna i Photoshop CS5!
 
Ditt liv verkar helt perfekt i Paris! jag funderar på att flytta dit någongång! Du läser franska på någon skola va? vilken är de och är den bra?
Tack så mycket :) jaa jag läser franska på France Langue, jag går på skolan vid Victor Hugo men den finns även en vid Operan. Jag har skola 6 timmar i veckan så det är inte så mycket men jag tycker att den är bra! 
 
Hur många läsare har du per dag på bloggen? Hur har den blivit så stor? Älskar dina bilder!
Jag skulle verkligen inte säga att min blogg är stor och jag har inte så många läsare! Drygt 200 per dag :) Tack så mycket!
 
Umgås du med några fransyskor/fransmän eller är det bara svenskar? 
Jag umgås mest med svenskar men sen så träffar man ju fransmän/fransyskor ute! 

Vad är det du pluggar i Paris? 
Franska :)
 
Vad är ditt bästa och värsta Paris-minne hittills?
Kan verkligen inte komma på bara ett minne men ett av mina bästa var lördagen min andra vecka i Paris. Satt vid Seine med några och drack vin och gick sen till Wanderlust. Det var min första utekväll här och det var första gången jag träffade Frida som är så himla gullig. Mina värsta minnen är mina första veckor när Tess alltid skulle trotsa mig efter skolan så det tog ca 1 timme att gå hem istället för 10 min (mycket bättre nu dock haha). Det var helt hemskt.
 
Frida på Wanderlust
 
Är det dyrt på restauranger och nattklubbar i Paris? Du tjänar ju inte så mycket men du gör ju ändå saker hela tiden!
Det går inte riktigt att säga eftersom det finns så himla mycket! Men skulle nog säga att det är ungefär som i Sverige, rätt dyrt. Skillnaden är väl att man kan få väldigt bra mat här för ett lägre pris än i Sverige. Det är inte lika stor skillnad mellan billig/dyr mat. Samma med nattklubbar, men det beror helt på vart man går. Som svensk tjej har man fördelen att inte behöva betala så mycket när man är ute.
 
Vad skulle du säga är det bästa med Paris? 
Att det finns SÅ mycket att göra, känns som man aldrig kan tröttna på den här staden för det finns alltid något nytt att upptäcka. Sen så älskar jag självklart språket för det är så vackert! Och maten+alla fina byggnader såklart. Känner mig så himla hemma här och älskar allt. 
 
 
Om du bara får väljer en svensk matgrej som skulle bli skickad till dig vad skulle det vara? 
Haha chips och dipp! Vet inte om det är svenskt ens men det finns inte gräddfil här (!!!!) och inte dipp eller goda chips så det saknar jag.
 
Visst har du haft tandställning? Hur länge hade du den och var det värt? 
Jaa det har jag! Det var från 9an till 1an, det var verkligen värt det! Jag tyckte det var jobbigt att ha den men ångrar absolut inte det. 
 
Vilka sminkprodukter använder du dig av? 
Jag är supertråkig när det gäller smink för jag har verkligen ingen koll på något haha. Brukar ha puder (från Sephora) sen solpuder (från Make Up Store) och sen vit ögonskugga (Make Up Store), ögonbrynspenna (H&M) och mascara från L'Oréal Paris. Är ganska slarvig och sminkar mig på typ 5 min, önskar att jag visste lite mer och la ner mer tid på smink men har ingen ork. 

Plattar du ditt hår eller är det rakt naturligt?
Det är rakt naturligt! Tycker det är finast med lockigt så jag brukar locka det när jag ska gå ut :)
 
Saknar du Stockholm och Sverige mycket? 
Saknar Stockholm, för man hade så bra koll på allt. I Paris är det svårt att få ett "grepp" om staden för den är så stor, men gillar det också. Saknar inte Sverige annars, bara Stockholm+Jossan!
 
Saknar Jossan och alla våra knäppa utgångar

FRÃ…GESTUND

 
 
Tänkte ha en liten frågestund, det var 1 år sist och har fått mycket nya läsare sen dess! Fråga vad ni vill så samlar jag ihop alla frågor om 1 vecka och svarar. Puss!

10:11

 
Bild från Maj 2012.
 
Såg att jag blivit länkad på blogg.se igen och fått lite nya läsare, superkul! Ni som hade frågor om mitt liv i Paris hittar förhoppningsvis dom flesta svaren här, annars är det bara att kommentera. Puss!
Upp