alicebremberg

MINA TOPP 6 FRUKOST/BRUNCH I PARIS

Jag har länge funderat på att göra en ny Paris-guide eftersom jag fick så mycket bra respons på den förra men nu är den är över ett år gammal så det känns absolut som det är dags för en uppdatering!

Jag tänkte dela upp det i flera delar och börjar med mina favoriter när det kommer till frukost och brunch i Paris. Ingen hemlighet att jag älskar brunch och hunnit testa ganska många ställen.

Tanken var att göra en lista med mina 5 favoriter men kunde inte välja ut bara 5 haha så här får ni en lista med mina 6 absoluta favoriter när det kommer till brunch och frukost i Paris.  Here you go:  

 1. Café Charlot

Jag älskar allting på Café Charlot men framför allt deras brunch. Det är inte helt vanlig "traditionell" brunch utan lite annorlunda vilket jag älskar (bild1). Sen finns det också a la carte, så man kan ta en hamburgare och bloody-mary om man känner mer för det :) Ligger i Le Marais. Stort tips!  

 2. Marcel 

Här finns ALLT man kan tänka sig för frukost och brunch. Perfekta stället om man älskar traditionell brunch, finns pannkakor, våfflor, alla typer av ägg, french toast, yoghurt etc men även charkisar och mer "matiga" alternativ. Tips att beställa in flera olika och sen dela om man är ett gäng. Vi gjorde det en gång och det var så värt. Deras blueberry pancakes är att dö för. Finns på olika ställen i Paris, Googla! 

 3. Colorova

Har bara varit på Colorova en gång och då bokade vi bord en vecka innan, det är ofta reserverat så tänk på det innan. Men helt klart värt. Deras äggröra är den godaste jag någonsin ätit. Gillar inredningen också :) Ligger i Saint-Germain-des-Prés!     4. Le wood

Ett av dom få ställena jag varit på i Paris som har brunchbuffé. Det finns ALLT men kom i tid för runt 15 (då brunch stänger) är det alltid urplockat. Finns all typ av mat, frukt, efterätter, osv. Inte så dyrt heller :) Ligger i Le Marais!   5. Buvette 

Har skrivit mycket om Buvette här på bloggen och det är faktiskt även en favorit när det gäller middag och lunch. Finns lite allt möjligt, som små rätter liksom så man kan dela. Efterätterna är världens godaste så det är ett måste! Ligger vid Pigalle.  

 

     6. Coffee Parisien

Detta var vårat stammishak i 16e där vi alltid möttes upp på helgerna för brunch. Väldigt familjär känsla, älskar. Maten är är blandat amerikansk/franskt vilket är perfekt. Finns verkligen allt.! Mina favoriter är deras French Toast med grapefrukt och deras Club Tuna! 

 

 Det var mina 5 favoriter när det kommer till frukost och brunch. Sen så är ju Le Pain Quotidien (ovan) alltid en favorit även om det är lite tråkigt så är deras granola, våfflor och frukost alltid ett säkert kort :) 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas