alicebremberg

SISTA SVAREN FRÃ…N FRÃ…GESTUNDEN

Hur kommer du klä dig i höst? Färger, mönster, stickat, skinn, klack, boot osv?

Mycket mörka färger. Svart, grått och mörkgrönt. Skinn, boots, spets och stickat. Skinnbyxor är prio för mig att hitta just nu :) Är så taggad på hösten. Min favoritårstid klädmässigt. 

Hej Alice! Först och främst måste ja börja med att tacka för en UNDERBAR blogg!! Läser den dagligen hehe. Jag undrar lite vad det kommer att kosta dig ungefär att dela studio med de andra tjejerna? Ingår el, vatten, gas osv? Har själv planer på att bege mig utomlands igen efter ett år som au pair.. Men vill ha lite bättre koll angående priser osv! Fortsätt med det du gör, älskar din blogg :) Kraam!!

Tack så jättemycket :) Ungefär 5000 kr i månaden och då ingår allt men det är ovanligt billigt och lägenheten är väldigt liten (+hyresvärden är oseriös). Vi bor ju i 16e och det är ett av dom dyraste områdena. Jag skulle dock inte rekommendera att boka med airbnb som vi gjorde. Det kan säkert funka jättebra men om något inte funkar så hjälper dom inte tills så mycket. Det är så svårt att få lägenhet och studios i Paris och om jag visste ett bra sätt så skulle jag ha ett bättre boende haha. Lycka till, kram!

Älskar i alla fall utsikten från balkongen

Okej jag kom hem Från Paris igår och jag föll head over heels för staden. Var det så för dig också första gängen? Jag måste tillbaka! Men alltså det var ju förbannat dyrt där, hur bor man om inte vill bo ute vid Disney land typ haha.. Och hur snabbt lär man sig språket? Hur flyttar man dit?

Jaa, jag förstår dig. Ja det är sjukt dyrt tyvärr..Speciellt om man vill bo själv och inte har kontakter. Det lättaste för dig vore nog att dela med några :) Om man inte pratar någon franska alls så tar det nog ett tag att lära sig. Men det beror självklart på hur motiverad man är och hur mycket man pluggar. Jag skulle i så fall rekommendera att gå en intensivkurs och verkligen bara försöka lära känna fransmän, lyssna på fransk musik, läsa franska tidningar och isolera sig från svenskan så mycket det går. Men det är svårt!

 

Kan du "presentera" nyttiga restauranger/ caféer? Kanske ställen där man kan köpa nyttiga livsmedel att ta med sig hem. Alltså lite vart man borde gå ifall man försöker vara hälsosam, tänker typ goda sallader eller smoothies och juicer! :D Sen ska man SÅKLART unna sig det goda Paris har att erbjuda men tycker det är både kul och gott med nyttigare alternativ!

Jag skulle själv vilja ha tips på lite nyttiga caféer och restauranger haha för det finns inte så många.. Smoothies och juicebarer har inte alls slagit igenom här, tyvärr.. Dom enda lite mer nyttiga caféerna som jag känner till är Le Pain Quotidien och Rose Bakery. Finns på lite olika ställen i Paris, googla :) Enklare salladsbarer finns lite överallt, finns en som heter Exki. Håller tummarna för att det kommer lite juicebarer för saknar verkligen det :)

Mataffär har jag tyvärr inte heller så bra koll på men finns en kedja som heter Naturalia, ganska dyrt men det är ju tyvärr ofta det när det är lite nyttigare. 

Le Pain Quotidiens fantastiska brunch <3

Rose Bakery

Hej Alice! Jag har tidigare bott i Paris, men då medan jag gick i skolan så då bodde jag i värdfamilj och senare i en ministudio medan jag jobbade där. Undrar hur du hittade lägenheten du bor i nu? Om du inte kände de andra tejerna tidigare (vilket jag fått intrycket av, men kanske har fel), hur kom ni i kontakt med varandra? Jag kommer ner i februari igen (äntligen, kan knappt bärga mig!!!) och stannar i ett år så måste få tag på en bostad så det är därför jag ställer de här frågorna. Tack för en fin blogg, läser en massa Paris-bloggar och din är en mina favoriter :)

Hej, tack så jättemycket :) Vi hittade lägenheten via airbnb men dock så är hyresvärden inte seriös och jag har nu i efterhand hört dåliga saker om den sidan..(kolla vad jag skrev ovan) Jag vet folk som har hittat bra lägenheter där men det är inte så säkert så jag kan tyvärr inte rekommendera det. Håll koll på Svenskar i Paris på fb, jag hittade tjejerna där :) Annars kan du gå via en agency men då får man vara beredd på att betala minst en månadshyra till agencyn men det kan nog vara värt om boendet är bra. Kolla på typ seloger.fr och sen PAP, ring, maila på det du hittar och försök gå på visningar. Här är en blogg som hjälpte mig när jag letade. Lycka till, kram!

 

Vart ska du jobb med i Paris? Berätta mer om din pojkvän, hur gammal, var kommer han ifrån?

Skulle jobbat i en butik men jag vet inte hur mycket det blir så jag kommer att vara barnvakt lite i veckorna. Ca två eftermiddagar i veckan så kommer jag att vara barnvakt till en svensk familj här i Paris. Jag älskar barn men jag tyckte att au-pair var för många timmar så detta känns bättre :) Vi är inte tillsammans längre och jag vill helst inte prata om det.

 

Vart studerar du? Jobbar du någonstans? Har du några franska vänner? Är det lätt att få vänner i Paris? Så många frågor, jag vet. Je suis désolé!

Jag ska börja på Sorbonne om två veckor! Jag jobbar inte just nu men ska vara barnvakt lite åt en svensk familj. Jaa det har jag. Vänner är lätt att få, dock är det lättare att få svenska vänner än franska tycker jag. Svenskar drar sig ofta till varandra och många som åker hit själva är väldigt öppna och intresserade av att skaffa nya vänner. ”Alla” mina franska vänner har jag träffat när jag gått ut så det är väl ett tips.

 

Kan du ge tips på paris bloggar? Helst svenskar? Vem är din kille? (typ ålder, jobb/plugg, hur ni träffades, när ni blev tillsammans osv) Pratar ni franska med varandra eller engelska?

Åh jag har tyvärr inte så många tips.. Dom bloggarna jag läser som bor i Paris är Rebecca som är au-pair i min förra familj och Amanda Louise. Annars har jag inte så bra koll..Vi är som sagt inte tillsammans längre, vi pratade både engelska och franska :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas