alicebremberg

EN WEEKEND I PARIS

Jag har fått mycket önskemål om att skriva en weekendguide till Paris så här kommer mina bästa tips på vad jag skulle vilja göra om jag hade tre dagar i Paris, tänkte mig typ fredag-söndag! 

Dag 1: 

Första dagen skulle jag börja vid Trocadero för att kolla på Eiffeltornet. Personligen så tycker jag att det är det bästa stället om man vill titta på Eiffeltornet (perfekt avstånd om man vill fota hehe)

 Sen skulle jag promenera längst Seine bort mot Iéna och Alma-Marceau för lunch 

Vid Alma-Marceau finns flera bra lunchrestauranger och fin utsikt över Seine och Eiffeltornet.

Eller en lunch på L'avenue om man vill spana lite på kändisar..

Sen skulle jag fortsätta upp mot Champs-Élysées, kolla på triumfbågen och sen bara strosa längst avenyn. 

Kanske stanna till på Ladurée för bakelse och macarons..

eller L'atelier de l'èclair (inne i gallerian 66 på Champs-Élysées) om man vill äta eclairs.

 

 

Efter Champs-Élysées så skulle jag gå eller ta metron (beroende på hur trött man är men jag tycker att man ser mycket mer om man promenerar) till Louvren. Inte gå in på muséet utan bara gå runt utanför och i Tuilerierna. Så himla vackert där.

Sen skulle jag gå ner mot Rue-Saint-Honore som ligger precis bredvid. Sukta överalla dyra märken..

Titta på rosorna vid Costes..

och kanske köpa med mig lite choklad från Marquise de Ladurée :)

Efteråt så skulle jag gå genom Place de Vendome..

upp mot Lafayette och Printemps som är dom finaste varuhusen i Paris 

Slutligen (beroende på väder) antingen åka upp på deras Lafayetts takterass och köpa glass från Amarillo när man njuter av utsikten :) Jag tycker verkligen att Lafayettes tak är ett jättebra alternativ om man inte har så många dagar i Paris men ändå vill se utsikt. Det är ofta lång kö för att åka upp i Eiffeltornet och Triumfbågen.

Men om det var dåligt väder så skulle jag byta ut glassen mot bubbel och macarons inne på Kaspia i Lafayette.  

På kvällen så skulle jag vilja äta middag på Ralph Laurens restaurang i Saint-Germain. Både innegården och restaurangen är jättetrevliga och maten är super.

 Eller Le relais de L'entrecôte om man är sugen på kött. Finns flera i Paris men jag har bara varit på den i 8oende, den är iaf jättetrevlig. Stort tips om man gillar kött!

Dag 2. 

Andra dagen skulle jag börja med frukost på något mysigt ställe (har lite svårt att välja) men antingen..

Älskade Le Pain Quotidien, så himla bra frukost, finns typ allt. Granolan är verkligen att dö för!!

Eller Le Saint Régis! Inte lika stort utbud på frukost men väldigt gott och trevligt ställe. Efteråt är det fint att promenera runt vid Île de la Cité.

 

Eller Angelina. Jag tycker att man bör hinna med ett besök på Angelina om man är i Paris, skulle föredra fika men om man inte har tid så är deras frukost/brunch också bra :) Glöm inte att smaka den varma chokladen, såå god!!

Sen skulle jag ta metron till Monmartre, gå av vid Anvers och promenera förbi alla turiststånd mot Sacre-Coeur. ta sig upp för dom jobbiga trapporna för att se den här fina utsikten. Otroligt mycket turister här så håll koll på grejerna. 

Skulle antingen stanna vid Place du Tertre och äta lunch med utsikt över alla konstnärer (ganska turistiga restauranger men väldigt trevligt ändå) eller gå neråt och ta någon mysig bistro i närheten.

Om man gillar filmen Amelie de Monmartre så ligger Cafe des Deux Moulins (där hon jobbar) i närheten så kan vara kul att äta där eller bara gå in och kolla :) 

Efter Monmartre så skulle jag ta mig mot Notre-Dame, skulle nog inte gå in i kyrkan för det brukar va världens längsta kö utanför men man kan promenera längst Seine, väldigt mysigt. 

och sen gå mot Shakespeare bokhandeln som ligger precis i närheten.

Strosa runt lite i dom mysiga områdena där. Om man är sötsugen så kan man stanna till på Odette precis vid bokhandeln.

Eller gå in mer mot Latinkvarteren och gå till någon av dom mest klassiska caféerna, Cafe de Flore eller..

Les Deux Magots.

 Sen skulle jag åka hem och förbereda mig för en sen middag och utgång. Jag älskar Miss KÔ som ligger vid George V (precis vid Champs-elysees) . Deras sushi är såå himla god, drinkarna är super och stämningen är perfekt om man ska ut efter. Känns väldigt New York/Satc vilket jag äälskar. Skulle nog gå dit runt 11 för middag, drinkar och sen gå till en klubb efter.

 

Finns väldigt många klubbar precis vid Champs-elysees som man kan gå till, jag skulle nog gå till 79 som är en av dom största klubbarna i Paris. Generellt så är det inte jättelätt att komma in men om man har klackar+ är uppklädd så bör det inte vara några problem. Sen finns det självklart massor av klubbar som man inte behöver vara lika uppklädd på men jag har tyvärr inte så bra koll på dom hehe.. Om det är sommar så skulle jag föredra att gå till någon klubb utomhus, typ Longchamp eller Bagatelle. Båda ligger lite utanför Paris så isåfall måste man ta taxi. 

Dag 3:

Eftersom att mycket är stängt i Paris på söndagar så skulle jag åka till Marais. Det är ett av dom få områdena där allt är öppet.

Skulle nog börja med en låång brunch på Le Wood. Dom har en stor buffé där det finns allt gott man kan tänka sig, skulle nog sitta där i några timmar och sen promerera runt i Marais.

Gå bort mot Place des Vosges. Marais är ett sånt bra område om man ska strosa, man kan gå runt där hur länge som helst.

Om man inte är för mätt efter brunchen så borde man absolut äta falafel. Marais är känt för deras falafel (dom kändaste ställena är L'as du Fallafel och stället mittemot som är rött ) det är alltid jättelång kö men det går hur snabbt som helst. Godaste falafeln jag ätit i mitt liv. 

Sen skulle jag promenera till restaurang Georges och äta sista middagen (blir nog hummerpasta) där.  Så himla fin utsikt verkligen.  

Det är vad jag skulle gjort om jag hade tre dagar i Paris. Hoppas ni fick lite tips. Puss puss! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas