alicebremberg

SVAR DEL 2

Bästa/värsta med att bo i Paris? 
Allt är bäst men en sak är att allt är så lätt. Man lever verkligen i nuet här, man kan göra vad som helst när man vill. Vill man gå ut en måndag kan man göra det, det är alltid folk ute och det finns alltid saker att göra. Det värsta  måste nog vara språket. Även om det oftast inte är något problem att göra sig förstådd så pratar jag ju mycket sämre än alla som bor här, känner mig alltid lite i underläge. 
 
 
Har du några tips om man som ung tjej/kille vill flytta Paris? 
Jag tycker att au pair kan vara en bra början eftersom man får både jobb, boende och mycket fritid. Men man kan också åka ner, hyra lägenhet och söka egna jobb eller plugga, vet flera som gjort så. Dock är det lite svårare när man måste fixa allt själv eftersom allt är lite krångligt i Frankrike (t,ex skaffa bankkonto). Men det går absolut! 

Kan du inte göra ett typ "ett foto i timmen"-inlägg om en rätt typisk Parisdag? :) 
Joo det kan jag :)
 
Berätta om en konstig utgång! Kram
Oj va svårt! Det här va nog den svåraste frågan för alla utgångar är konstiga haha. Men typ, när jag och en kille kastade drinkar på varandra på Laroy, när jag var på Josefina, blev sjuk och sen hamnade på sjukhus (mitt ben), när jag och Jossan tog en skitdyr taxi till Täby för en hemmafest men sen åkte hem direkt, när bartendern på Berns säger att han såg mig på en konsert för 5 år sen, när vi pratade med en kille i en timme vars högsta dröm var att stänga ner Dressman, när jag hade efterfest med Bill, när vi snodde en jättestor mjukisspindel på Laroy som vi tog med till White Room, när vi träffade en konstig ryss på Berns, när jag sov på en madrass på en balkong, när jag var i Nice men vi träffade en kille som bjöd med oss till Monaco, när vi såg Justin Beiber på Rose. Låter inte så konstigt men ALLA utgångar är så jävla konstiga och roliga. Älskar det
 
På Tures innan en utgång i vintras!
 
Har du en bucketlistI såna fall, kan du dela med dig av några punkter som står på den? 
Nej tyvärr det har jag inte..
 
Jag ska till Paris snart men har hört att det är jättesvårt att komma in på nattklubbarna där. Har du några tips?
Som jag nämnt tidigare så finns det jättemånga klubbar här och det finns ställen där alla kommer in! Om man vill till dom populäraste klubbarna så är det tyvärr utseendet som spelar störst roll. Det är väldigt ytligt här, mycket mer ytligt än i Sverige. Vakterna kan neka vissa personer i sällskapet pga klädsel eller utseende, vilket jag aldrig varit med om i Stockholm. Ett tips (om man typ inte är modell..) är att vara ganska finklädd, klackar och kanske klänning. Det är lättare för tjejer att komma in än för killar. Lycka till :)

Säg en outfit som du skulle kunna bära alla dagar i veckan? 
Det här! Älskar den kjolen och skulle kunna ha den varje dag. Jag föredrar nästan alltid att ha strumpbyxor med kjol/klänning istället för jeans :)
 
Vilka bloggar läser du?
Vääldigt många, min favoritblogg är Michaela Fornis, älskar hennes texter. Generellt så gillar jag bloggar som är en blandning av fina bilder, mode och vardag :) Här är några favoriter (klicka på bilden för att komma till bloggen): 
    
   
 
Vad tycker du om franska kurserna du går? Tror du att det är smart att plugga franska medan man bor där eller lär man sig bäst på annat sätt? 
Jag tycker dom är bra, nu har det blivit ganska svårt men det kan bero på att jag inte pluggar så mycket..Jag tror att det är väldigt smart att plugga franska när man är här. Om man inte tar lektioner så kan man plugga själv (typ 1 tim per dag).  Man lär sig väldigt mycket av att bara vara här men jag tror man lär sig mycket snabbare om man pluggar också. 
 
Topp 5 tv-serier att se för att överleva denna grå höst? 
Älskar serier
1. Lost, Sex And The City
2. Prison Break
3. Breaking Bad
4. OC, Gossip Girl
5. Girls
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas