alicebremberg

SVAR DEL 1

 
Hur vill du att ditt liv ser ut om sju år?
Svår fråga men ser mig helst bo i någon stor stad, förhoppningsvis Paris! Svårt att säga vad jag gör då jag inte är helt 100 på vad jag vill plugga, men antingen juridik eller något inom media (kanske reklam). 
 
Hur var din gymnasietid? Vart gick du och var du nöjd? 
Min gymnasietid var jättebra! Jag gick en fotolinje på Kungstensgymnasiet i Stockholm. Vi var en väldigt liten klass med mest tjejer och 4 killar, vi hade inte så bra sammanhållning i början men tyckte den blev mycket bättre sista året. Vi var 7 stycken tjejer som umgicks väldigt mycket från 1an till 3an som fortfarande har kontakt så det är kul! Tyckte väldigt mycket om min skola och lärarna, skulle nog inte kunnat tänka mig att gå någon annan skola. Sen var det väldigt kul att ha foto och träffa folk som också är intresserade! 
 
Min klass på studenten!
 
Planerar du att plugga vidare efter Paris och isf vad? :)
Ja jag kommer börja plugga antingen nästa höst eller vår! Som jag skrev tidigare så vet jag inte riktigt men står mellan juridik och reklam!
 
Hur har det gått med ditt ben sen operationen? Läste om bakterien du hade (och såg ett avsnitt av Grey's anatomy när de pratade om den, hehe) och den verkar ju vara sjukt farlig? Hade du en himla tur, eller vad hände? Hoppas att du mår bra nu! Kram
Det har gått bra! Har ju två ärr på benet sen operationen och just nu har jag som plåster ovanpå för att ärren ska bli fina. Kommer antaligen att slipa ner/fixa till ärren senare men man måste vänta 1-2 år..Det känns lite jobbigt för jag älskar verkligen att vara barbent på sommaren men ska försöka att inte fokusera på ärren och vara det ändå. Det är väldigt farligt och jag hade väldigt tur som bara fick några ärr. Dom kom på vad det var relativt tidigt och kunde operera direkt, det var därför det gick så "bra" :) kram!
 
Festar du något i Paris? vilka klubbar är bäst?
Ja det gör jag! Det finns verkligen huur mycket klubbar som helst här så vågar inte uttala mig om vilka som är "bäst" eftersom jag inte testat allting. Jag tycker det är jättekul att festa på dom "finare" klubbarna i Paris som Matignon, 79, Titty Twister och Raspoutine men tycker även det är kul att bara hänga på barer. Älskar att dricka champagne och dansa med modeller men tycker också om att dricka billigt vin på barer. Vill helst inte fastna i något av det för mycket utan blanda lite!
 
Blir så inspirerad av att du alltid gör saker. Söker du mycket information om saker man kan göra/se? Och hur går det med din Paris-guide? :-)
Åh va kul! Jaa det gör jag, mest på bloggar men också i guideböcker. Jag tycker att det är mycket roligare att gå till cafeer/restauranger som man vet är bra och som är lite speciella. Jag tänkte göra den i jul då jag varit här i ett halvår och vet lite mer :)
 
Vad har du för kamera och vad för objektiv? Vilket program redigerar du dina bilder i? 
Jag har en Nikon d90 och fotar nästan alltid med mitt 35mms objektiv, redigerar bilderna i Photoshop CS5!
 
Ditt liv verkar helt perfekt i Paris! jag funderar på att flytta dit någongång! Du läser franska på någon skola va? vilken är de och är den bra?
Tack så mycket :) jaa jag läser franska på France Langue, jag går på skolan vid Victor Hugo men den finns även en vid Operan. Jag har skola 6 timmar i veckan så det är inte så mycket men jag tycker att den är bra! 
 
Hur många läsare har du per dag på bloggen? Hur har den blivit så stor? Älskar dina bilder!
Jag skulle verkligen inte säga att min blogg är stor och jag har inte så många läsare! Drygt 200 per dag :) Tack så mycket!
 
Umgås du med några fransyskor/fransmän eller är det bara svenskar? 
Jag umgås mest med svenskar men sen så träffar man ju fransmän/fransyskor ute! 

Vad är det du pluggar i Paris? 
Franska :)
 
Vad är ditt bästa och värsta Paris-minne hittills?
Kan verkligen inte komma på bara ett minne men ett av mina bästa var lördagen min andra vecka i Paris. Satt vid Seine med några och drack vin och gick sen till Wanderlust. Det var min första utekväll här och det var första gången jag träffade Frida som är så himla gullig. Mina värsta minnen är mina första veckor när Tess alltid skulle trotsa mig efter skolan så det tog ca 1 timme att gå hem istället för 10 min (mycket bättre nu dock haha). Det var helt hemskt.
 
Frida på Wanderlust
 
Är det dyrt på restauranger och nattklubbar i Paris? Du tjänar ju inte så mycket men du gör ju ändå saker hela tiden!
Det går inte riktigt att säga eftersom det finns så himla mycket! Men skulle nog säga att det är ungefär som i Sverige, rätt dyrt. Skillnaden är väl att man kan få väldigt bra mat här för ett lägre pris än i Sverige. Det är inte lika stor skillnad mellan billig/dyr mat. Samma med nattklubbar, men det beror helt på vart man går. Som svensk tjej har man fördelen att inte behöva betala så mycket när man är ute.
 
Vad skulle du säga är det bästa med Paris? 
Att det finns SÅ mycket att göra, känns som man aldrig kan tröttna på den här staden för det finns alltid något nytt att upptäcka. Sen så älskar jag självklart språket för det är så vackert! Och maten+alla fina byggnader såklart. Känner mig så himla hemma här och älskar allt. 
 
 
Om du bara får väljer en svensk matgrej som skulle bli skickad till dig vad skulle det vara? 
Haha chips och dipp! Vet inte om det är svenskt ens men det finns inte gräddfil här (!!!!) och inte dipp eller goda chips så det saknar jag.
 
Visst har du haft tandställning? Hur länge hade du den och var det värt? 
Jaa det har jag! Det var från 9an till 1an, det var verkligen värt det! Jag tyckte det var jobbigt att ha den men ångrar absolut inte det. 
 
Vilka sminkprodukter använder du dig av? 
Jag är supertråkig när det gäller smink för jag har verkligen ingen koll på något haha. Brukar ha puder (från Sephora) sen solpuder (från Make Up Store) och sen vit ögonskugga (Make Up Store), ögonbrynspenna (H&M) och mascara från L'Oréal Paris. Är ganska slarvig och sminkar mig på typ 5 min, önskar att jag visste lite mer och la ner mer tid på smink men har ingen ork. 

Plattar du ditt hår eller är det rakt naturligt?
Det är rakt naturligt! Tycker det är finast med lockigt så jag brukar locka det när jag ska gå ut :)
 
Saknar du Stockholm och Sverige mycket? 
Saknar Stockholm, för man hade så bra koll på allt. I Paris är det svårt att få ett "grepp" om staden för den är så stor, men gillar det också. Saknar inte Sverige annars, bara Stockholm+Jossan!
 
Saknar Jossan och alla våra knäppa utgångar

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas